Jag_20181230
Mina utbildningar:

B-instruktör

Uppfödarutbildning

SBK´s Grundmodul

Rallylydnad:

Skrivare

Tävlingssekreterare

Instruktör

Domare

Nose work:

Tävlingssekreterare

Tävlingsledare

Instruktör

Doftprovsdomare

Om mig

Jag började min hundbana 1986 med en golden retriver hane "Ludde". Med honom gick jag valp-/ och fortsättningskurser och fick upp ögonen för lydnad, även om vi aldrig tog steget ut i tävlingsvärlden. Under åren med honom gick jag även min första "hundutbildning" till dåtidens B-instruktör. När Ludde pga sjukdom fick somna in 1997 beslutade vi oss för att vara utan hund medans barnen var små.

Då våra grabbar blivit 9 respektive 14 år började suget efter hund bli för stort, så vi började fundera på ras golden vs något annat. Valet föll på Lagotto Romagnolo, efter besök hos ägare och uppfödare.

2010 kom Mizzie till oss från Anette Anderssons uppfödning, även hon i Kalix. Anette valde denna tikvalp till oss och hon träffade helt rätt. Denna underbara tik har gett mig huvudbry många gånger (som lagotto ofta gör) men hennes positiva inställning och mångsidighet har fått oss att prova på många olika hundsporter. Vi har tränat/tävlat i Lydnad, Bruks (spår), Viltspår, Rallylydnad, Agility och Nose work.

Jag sitter sedan ett par år med i styrelsen för Kalix Kennelklubb, med huvudinriktningen i Rallylydnads-/Nose work-/Lydnadsverksamheten.

Jag snöade ganska tidigt in på rallylydnad och har utbildat mig till de funktioner som finns där. I dagsläget ligger fokus på: rallylydnad, lydnad, agility och nosework.

Från första kullen behöll jag två tikar Polly & Frida och från andra kullen fick Zelda stanna. Från Pollys andra kull har Axa stannat. Idag har familjen tre tikar hemma, då Frida och Zelda fått vandra över regnbågsbron. Alla tikar är igång och tränar/tävlar sporterna ovan.

Jag har alltid haft en vision om uppfödning, när Mizzie förutom sin härliga mentalitet fick fria höfter/ögon var drömmen möjlig. Uppfödningen sker i hemmiljö i liten skala, då detta är min hobby och det skall passa in med det ordinarie arbetet.

Under 2022 har jag även genomgått en utbildning till Bicomterapeut med inriktning mot djur, då jag ser fördelarna med att hjälpa framförallt hundar med olika allergier o dy.