Blogginlägg

Rallyhelg

2023-12-03 20:56

Då är rallyhelgen över för denna gång. Fredag - lördag - söndag med ömsom funktionärsuppdrag och ömsom deltagande i tävlingarna. Denna gång har Carola Hag och Madelene Arvidsson dömt. Carola som besöker Kalix för 9:e året i rad, medan det för Medelene var första gången (både med domaruppdrag och besöket). Vi får hoppas att Madde fick en positiv bild av Kalix och oss som arrangör.

Fredagens två starter (var sin med Polly och Axa) var ingen höjdare. Polly slutade på 7:e plats (av 15 ekipage) med 47 poäng och Axa blev 8:a med 42 poäng. Jag var nervös och de tyckte jag var läbbig och var inte säker på att de ville gå bredvid mig eller göra det jag bad om.

Lördag jobbade jag hela dagen först som skrivare åt Carola i NKL och sedan som tävlingssekreterare medan bland annat flera Kalix ekipage tävlade AKL*3. Det gick extra bra för några ekipage. Kristina & Jaki fick titeln RLDN. Elina & Lovis fick titeln RLDA. Sara och Måns tog 2 kvalificerade resultat på sin första AKL tävling (de tog titeln RLDF kvällen innan).

Ulrica & Ove gjorde premiär i AKL på lördag, vann samtliga klasser 90p, 96p, 97p och bärgade även de titeln RLDA. Wow, vilken prestation. Sedan har hon jobbat fram flera hundar av olika raser och tävlar redan i MKL med två sheltis, samt SM i rally. Men det är också en konst att kunna ställa om mellan de olika individer du jobbar med.

Jennie & Ruth jobbade på bra. I första rundan gjorde hon 2 svängar och kollade in domarna vilket kostade ca 20 poäng. Två moment blev -20 p pga struntfel. Samt att domaren inte gillade hennes iver (läs snack) -10p. Nu landade de på 27p men gränsen var hårfin för tex 77p.

Andra rundan råkade Jennie pilla på Ruth vilket domarens hököga uppfattade, så de blev diskade alldeles på slutet efter en fin runda.

Tredje rundans början gick parallellt med skynket så då passade Ruth på att dra en lov utanför och kolla läget = disk. Men det kanske var lika bra för då slappnade matte av och Ruth fick springa och busa på planen. Ruth´s utflykter utanför skynket har blivit färre för varje tävling, så där blir det också bättre. Men hon är så full i energi att hon måste få lätta på trycket, då det bara bubblar över, vilket tar sig sådana uttryck ibland.

231202 Ruth DF4A5040

I mina ögon sett, gör de ett jättefint jobb. Rom byggdes inte på en dag. Det finns hundar som inte bryr sig om omgivningen eller att deras förare uppträder konstigt. De gör jobbet, som vilken dag som helst. Och inkasserar fina resultat, men vi som verkligen får jobba med nerver osv tror jag värdesätter alla framgångar mer.

Mina lagotto har aldrig varit "självgående". Är matte konstig/pirrig, måste jag ställa upp och lugna henne. "Det är nog bäst om jag nosar lite, eller sätter och kliar mig (chillar lite). Då ser hon att det inte är något farligt". Eller så tar de avstånd och håller sig helst 1 meter ifrån, "då hon lika verkar så stressad..". Tyvärr gör det inte saken bättre.

Söndag var det tävlingsdag igen omväxlande med kökstjänst. 23 starter i MKL, både för Carola och Madde. Första rundan med Polly hade jag bestämt mig för att ge henne så bra förutsättningar som möjligt, vilket innebar att jag måste minska nervositeten. Cari sa på kursen "sjung Pippi Långstrump" så det gjorde jag. I varje transport memorerade jag "Här kommer Pippi Långstrump osv..." och vid skyltarna lästa jag vad vi skulle göra. Vi samlade ihop 87 p (delad 6:e plats) och tappade 7 st enpoängare på SEN, FF, HALV och SNED sedan strulade det i momentet "skicka runt kon, sväng höger" så där tappade vi 6 poäng. Sammanfattningsvis helt ok, jag var riktigt nöjd med rundan.

Axa kännde ändå av min oro, så vi drog på oss 6 nos och 2 sen =-8p samt att hon "flöt iväg" -4*3p POS. Slutade sålunda på 80 p och en 13:e plats. Bättre än igår - ja, men ändå frustrerad på mig själv.

Andra rundan med Polly började bra. Inte förrän moment 13 tappade vi 10 poäng för att hon stod under  "Sättande under gång, gå runt". Moment 15 vände hon ifrån mig isf mot mig -10 poäng. Moment 19 "Hund framför, backa" -5 p, ett paradmoment, men alldeles vid målskylten (utgången) som hon var fokuserad på. Totalt 75 poäng och en 15:e plats.

Efter Axas andra runda hyste jag ett lite hopp om att vi äntligen lyckades bärga championatet - men icke... Jag mitt elände lyckades trumfa en skylthållare -3p och det tillsammans med en BRIS -3p samt några NOS, FF och SEN resulterade i 86 poäng kvar (9:e plats). 4 ynka från certet/championatet. Men... hon jobbade på bra! Jag lyckades inte lika bra med Pippi denna runda, men det avspeglades inte på henne att jag hade det jobbigare.

Med det har vi tävlat färdigt i rally för i år. Hade önskat att få delta i Luleås rallytävlingar nästa helg, men dels är det match och sedan påbörjar jag nästa utbildning till SBK Instruktör den dagen.

Nu ska vi i stället träna (bort) störningsdofter i NW2, så Axa klarar doftprovet den 29:e. Det vore skönt att ha det klart.

 

Blogghistorik

«februari 2024»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829

Senaste inlägg
Årets allroundlagotto 2023
Ny titel
Vänstervarvet
Agilitytävling
Utbildning
Parningsresa
3:e grenen
Nästa gren
Bästa starten
Bokslut

Arkiv
2024
 •    Februari
 •    Januari
 • 2023
  2022
  2021
  2020
  2019