Blogginlägg

Hösten är på g...

2023-09-15 19:04

I morse var det första gången frosten visade sig i höst. Alltid lite vemodigt när jag inser att vi nu går mot mörkare tider. Mörkrädd som jag är, är det inget jag ser fram emot. Det blir såklart bättre när snön kommer och lyser upp kring vägarna, men jag går ju inte omkring och önskar att det ska börja snöa redan...

I veckan har vi dragit igång verksamheten på klubben, hund(!), inte bandyn som varit på is i ishallen redan några veckor. Vi startade med öppet hus på onsdag under den officiella hundveckan i Sverige.

Klubbens alla verksamheter fick visa upp sig med information och demonstration. Först ut var Camilla/Melker som visade freestyle & HtM. Sedan var det rallyns tur där jag pratade och Stina/Iza visade. Efter oss följde utställning där Kristina & Katrina visade och pratade. Följt av Erkki/Svea som visade nose work. Till sist var det lydnadens tur som Kerstin pratade om och guidade Camilla/Melker genom startklassens program.

Det var en välbesökt kväll (kl 18-21) där vi bjöd på hamburgare, fika och en utlottning bland alla närvarande på bland annat en gratis kurs, träninsväst och diverse leksaker skänkta av Djurmagazinet.

Axa var med och skötte sig fint, liggandes i buren vid fiket. Hon fick komma ut och prova både rallybanan och nose work, vilket hon tyckte var jättekul. Jag tror det långa sommaruppehållet har gjort oss båda gott.

Jag håller just nu på med en kurs i "Stresshantering och mental träning för hundägare" av Sunda tassar. Den består av 25 block med korta texter/bilder/filmer som tar upp olika saker som påverkar stressen i oss. Tex Hur stressen påverkar hundträningen och relationen till hunden, stressinventering, våra behov, kost, sömn, kontroll, återhämtning m.m. Vid första anblicken tänkte jag, ja det vet jag väl att man mår bättre när man sover mer osv. Men då jag nu skriver ner vad som sägs (och därigenom minns det) snappar jag upp information här och där som jag inte tänkt på. Jag inser varför det har blivit på vissa sätt både inom arbetssituationen och inom hundträningen. Kursen växer i värde för varje block jag gått igenom...

Har redan börjat kika på en annan kurs som verkar intressant och som säkert skulle vara värdefull för jobbet på kliniken, den heter "Naturologi" och är också en distanskurs fast via Holistika kurser. Vi får se vad tiden räcker till för.

I går var det äntligen dags att få tillgång till bokningssidan för "Tass i hand". Det är en Kalixkille som utformat bokningssidan och vi är två testpiloter som ska köra den nu först i en månad och komma med synpunkter och önskemål. Sedan lanseras den vidare. Det blir ett klart prisvärt alternativ till bland annat "bokadirekt" osv som nu höjt sina taxor. Nu behöver jag således inte "besvära" Ann-Mari med mina Bioresonans bokningar utan kan lägga in tider/ta bort tider/få mail info om bokningar direkt utan att det behöver gå via henne. Hon är den andra testpiloten i bokaswift systemet. Det är för övrigt hennes son som skapat den sajten.

Så alla ni som är intresserade av en genomgång av ert djur som kanske har problem med klåda, öronen, ev allergier, gammal/stel kropp, stressade, trötta osv. Nu finns det tider att boka, om det tar slut fyller jag på eftersom. Fram till nyår kommer det vara samma pris på första besöket som på ev återbesök. Det innebär en rabatt på 50%. 

Bokningar görs via denna länk: https://swiftboka.se/b/tass-i-hand

Jag håller även på att knåpa ihop en hemsida till firman, domän är klar, webhotell osv är också klart. Men behöver hitta lite tid att fundera över upplägget på den. Det är roligt att få vara lite kreativ ibland...

 

Blogghistorik

«december 2023»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Rallyhelg
Agility
Än hänger hon med
Lydnadstävling
Cari kurs
Barnaktivitet
Rally dag 3
Rally dag 2
Rally dag 1
Föreläsning

Arkiv
2023
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2022
  2021
  2020
  2019