Blogginlägg

Utbildning

2023-08-27 23:21

Efter ett händelerikt veckoslut är vi nu tillbaka i Kalix igen. I tordagskväll flög jag och Staffan ner till Göteborg. Det var första gången i ett plan sedan 1978 (!) Jag har genom åren haft möjlighet att flyga/resa igen, men på grund av min flygrädsla har det varit omöjligt. Men tillsist (efter 45 år) kom då tillfället jag inte kunde motstå: Djurspecialutbildningen i Halmstad. Eftersom vi var på bilsemester i maj och kuskade runt i de trakterna kändes en bilresa inte som ett alternativ, det skulle ta för många dagar i anspråk då jag nyss börjat jobba efter semestern. Det återstod då bara flyget...

Eftersom det var ett kvällsplan (direktflyg från Luleå) kom vi fram sent till Halmstad, så det var bara att möta John Blund och försöka få några timmar till morgonen. Vi steg upp och åt frukost direkt på morgonen och styrde tillbaka mot Falkenberg och Engelsons affär (en klar favorit). Vi hade medvetet lämnat plats i resväskorna så vi kunde bunkra upp med byxor, jackor m.m. 

230825_213722Sedan var det bara att skynda tillbaka till Halmstad och kollegorna inom Bioresonansterapi. Vi var 5 deltagare, de övriga hade praktik för människor och varit verksamma i varierat antal år. Några hade flera andra utbildningar inom alternativmedicin och friskvård bland annat zonterapi, massage, homopati. Det var intressant att lyssna på andra tillvägagångssätt när den ordinarie vården för människor och djur inte räckte till.

Den första dagen bestod enbart av teori och handlade framför allt om  djuren häst, katt och hund. Intressant att så pass stora djur som hästar är lika mottagliga som de små djuren.

Ämnen som allergier, mage/tarm, stress, öron-/ögon problem, blockeringar mm togs upp. Vi diskuterade även fall som vi stött på och hur man går till väga på bästa sätt för att lösa problemen.

Jag var ganska mör i kropp och knopp när vi var färdiga på kvällen, men tiden kändes för dyrbar för att slösa bort i sängen. Så vi åkte på sightseeing till Tylösand och i trakterna runt Halmstad. Jag vet inte om det berodde på den allmänna påfrestningen av stress på knoppen, men jag hade så svårt att orientera mig i Halmstad. Det var helt hopplöst att hålla koll på hur vi skulle köra, så tack och lov för google maps!

230826_095339Lördagsmorgonen inleddes med praktiska övningar i stallet. Det var som att kliva tillbaka in på 80-talet när flera dagar i veckan tillbringades i stallet på Ponderosa.

Lärarens arab fick vara statist och det var intressant att lära sig hur vi kan jobba med hästar, då det är svårt att ta med all utrustning till stallets dammiga miljö. 

Efter lunchen fortsatte vi med praktiska övningar (på lärarens hundar) på kliniken varvat med teori. Man blir ganska trött i knoppen när man är fokuserad så många timmar i sträck. Eftersom jag vet att det inte är något idé att lita på minnet, gäller det att hinna notera allt samtidigt som man ska lyssna på vad som sägs. Så jag var milt sagt mör när dagen var slut.

Före flygets avgång på söndagen hann vi även med Volvomuseet och Naturhistoriska museet i Göteborg. Bägge ställena var intressanta på olika sätt. Volvomuseet var en nostalgisk tillbaka blick på Amazon, 142:an men även en inblick i framtida skapelser i diverse olika "kostymer". Naturhistoriska museet bjöd på världens största blåval som strandat i Göteborg på 1800-talet. Imponerande!

Summeringen av helgen innebär att jag överlevde flygresorna (direktflyg båda vägarna). Kursen var riktigt intressant och lärorik. Klart värd all ångest, men... inte blir det några rena nöjesresor med flyg på ett bra tag framöver.

 

 

 

Blogghistorik

«december 2023»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Rallyhelg
Agility
Än hänger hon med
Lydnadstävling
Cari kurs
Barnaktivitet
Rally dag 3
Rally dag 2
Rally dag 1
Föreläsning

Arkiv
2023
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2022
  2021
  2020
  2019