Blogginlägg

Agility

2023-08-13 23:45

Idag var då alltså frågan: att åka eller inte åka till Luleå på agilitytävling. Jag hade alarmet på 08:30, gick upp, kollade vädret, kollade agilitydata.se och funderade... Klart/Yr/SMHI utlovade alla tre att regnet skulle dra in på eftermiddagen. Skrev ett meddelande till Camilla och kollade vädret i Luleå, mulet men inget regn (hittills). Jag är inte gjord av socker, men hade ingen större lust att låta hundarna sitta blöta i bilen i flera timmar.

Efter att ha grunnat på saken ett tag vann den lata sidan och jag gick tillbaka i sängen. När jag åter vaknade efter ett snåret och kollade agilitydata igen, såg jag att de fortfarande höll på med klass 3. Kollade med Camilla igen och fick beskedet att klass 1 hade börjat först vid kl 17 på lördag.

Tillsist tänkte jag "so what", vad ska jag annars fördriva dagen med? Jag har inte anmält till agilitytävlingarna kommande två helger, så det var nu eller spara till inomhussäsongen börjar i nya hallen i Luleå. Jag gjorde mig i ordning och packade in Axa och Polly i bilen. Kollade agilitydata igen och såg att klass 2 hade kört klart första banan, ops tiden började rinna iväg. När jag närmade mig Luleå såg jag att även B-loppet var klart. Jag höll tummarna att banombyggnationen skulle dra ut på tiden så jag inte skulle missa banvandringen och så blev det!

Jag hade startnr 3 med Axa och 12 med Polly på A-banan. Det var 3-4 lite kluriga ställen där hunden skulle gå runt hindret innan de hoppade. Det missade vi på ena stället då jag tappade kontakten med Axa så hon tog hindret från fel håll = disk, men jag var jättenöjd med hennes lopp. Hon har fart under fötterna och börjar få tunnel/hinder sug, så det ser lovande ut. Sedan är hon alldeles för sakta i slalom, men det får vi nöta på med. 

Polly som är mer långsam lyckades jag manövrera runt banan, men det tog tid i alla svängarna runt hindren så vi landade på en 5:e plats med 0 hinderfel och 16,7 i tidsfel.

Bana B, innehöll också någon sväng runt hindret och långa raksträckor där de snabba hundarna tjänade tid. Denna gång startade Polly först med startnummer 2. Vi fick 5 fel någonstans och ett gäng tidsfel, men slutade trots det på en tredje plats. Axa med startnummer 8 strulade och gick ur slalomet några gånger, vi fick 15 fel samt tidsfel, men hon kom i mål (på pappret) och slutade på en fjärde plats! Hela bana B genomfördes i regnet, ibland mer ibland mindre. Men jag var blöt inpå skinnet så det var skönt att jag packade med ombyteskläder (om regnet skulle komma). Tävlingarna var slut vid åtta tiden på kvällen, så det blev inte mycket gjort hemma denna dag.

Men detta är vad jag uppskattar med lagottona, ena dagen kan man vara på utställning och "vara lugn & fin", medan nästa dag är vi bland skällande hundar och springer runt. De anpassar sig och finner sig i det nya...

 

Blogghistorik

«november 2023»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Årets allroundlagotto 2023
Ny titel
Vänstervarvet
Agilitytävling
Utbildning
Parningsresa
3:e grenen
Nästa gren
Bästa starten
Bokslut

Arkiv
2024
2023
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2022
  2021
  2020
  2019