Blogginlägg

Våren är här eller...

2022-05-01 21:16

1 maj och nu bör våren vara här på allvar eller är den kanske något försenad och har tagit en omväg förbi Norge eller så. Gårdagen var så kylig att en av funktionärerna som var ute hela dagen åkte hem efter dunjackan. Idag var det visserligen 7 grader varmt och satt man i lä med solen i nyllet, upplevde man säkert en vårdag. Själv tog jag och hundarna en promenad till Kalix. Täckjacka, pannband och tunnare vantar gick med, åtminstone på vägen till Kalix. På hemvägen blev det varmare (mer vindstilla) så då fick jag knyta jackan runt midjan och sätta vantarna i fickan. 1,2 mil promenerade vi - 14500 steg tog jag, hundarna hann nog med ett antal mer eftersom de jojjade upp och ner i diket största delen av tiden.

Det fanns lite olika "anledningar" till långpromenaden. En var till exempel att Axa varit så rastlös/busig i veckan. Hon är nog så på de äldre som försöker softa ibland, när de är i hagen härjar hon och försöker bita de i benen, när vi är på skogspromenad springer hon runt runt i stora cirklar och bara ger järnet. Jag tänkte om hon får gå och strosa och "läsa tidningen" i diket så blir hon lite mer tillfredsställd när vi kommer hem.

En annan anledning var att de fick bara rastnings promenader i går när jag var borta. En tredje anledning var att jag behöver röra på mig, nog så mycket godis och mat på sistone. Det blev alltså flera flugor på smällen...

20220501_141108Det blev en skön promenad, lite mindre ont i ryggen när vi kom hem och lite mer ont i höfterna. Kroppen känns fortfarande som om den plötsligt blivit 15 år äldre, men proverna var bättre sist, så den är väl på bättringsvägen.

Ikväll har jag varit med de äldre på klubben och tränat Nose Work. Mizzie blev frustrerad vad hon skulle göra/när hon inte hittade doften direkt och bet/krafsade på alla behållare. Då gick det lite bättre att söka i köket/kontoret osv. Men hon är snabb att krafsa/bita så jag försöker träna in en sittmarkering i stället när hon hittar en gömma.

Nu måste vi ju börja "träna på allvar" när vi kom med på NW tävlingen i Luleå på 3 veckor. Hon har ett diplom i TSM sedan tidigare, men jag tänkte att vi försöker väl ta tre nya så får hon titeln i NW1 innan hon får pension (eller flyttar upp till NW2). Är man 12 år går det förstås inte att planera för långt fram.

Polly å andra sidan är lite slarvig när hon söker, hon blir fokuserad när hon kommer in i doftmolnet men kan ibland nöja sig med det utan att jobba sig fram till källan.

Det blir till att tänka ut olika strategier för respektive hund, hur vi ska träna vidare i vår/sommar för att uppnå de mål som vore roliga att nå. Jag känner mig lite splittrad utan egentlig plan i träningen just nu. Det har varit mycket som hänt på jobbet, i hundvärlden, i privatlivet osv. Så fokus har inte riktigt varit på effektiv träning sista månaderna. Men maj är lagomt uppbokad så nu är det dags att göra upp en plan... 

 

Blogghistorik

«juni 2022»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Ny tävlingshund
BPH
Något nytt
Rally *2
Nose Work i dalarna
Träff med chokladbollarna
Roadtripp dag 9
Roadtripp 8
Roadtripp dag 4-7
Roadtripp dag 3

Arkiv
2022
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019