Blogginlägg

Veckorapport

2021-10-31 12:06

Så har ytterligare en vecka gått och i morgon "fyller" valparna 15 veckor. Just nu är Axa periodvis ganska billig. Det är mycket "energi" i henne och hon vilar inte så ofta. Hon sover visserligen hela natten, när hon väl somnar vid 23-tiden. Men att tro att vi ska kunna somna om efter de fått frukost vid 6-7 tiden är lönlöst. Hon är tuggat på möbler/trä i alla rum (trots att hon tuggar på ben varje dag). I bland annat köket har handtaget till nedersta lådan nästan försvunnit. Det är väl fördelen med att bo i ett hus som vi inte renoverat på 20 år. Det är ingen katastrof, men det klart det är inget jag uppskattar... Jag hoppas det maniska tuggandet försvinner när tänderna är utbytta. Hörde att Otis tappat en tand, så det kanske är på G.

Har börjat ge henne mera tankeuppgifter. Vi har fortsatt med omvänt lockande och jag provocerar henne genom att pilla på henne/försöka få henne att bryta position. Det går ganska bra. Har även introducerat klicker träning och där har hon insett att det är hon som måste testa att byta position tills jag klickar. Vi tränar vidare på att söka sig till/hålla position i fotgående/högerhandling. Några sekunder längre då och då.

De stora tycker det är lite orättvist att hon får så mycket uppmärksamhet. Men Polly & Mizzie var med på rallyträningen i onsdags och Frida var med på klubben i fredags. Mizzie var och tävlade Nosework TSM i går i Piteå.

Det var Pite hundsim som arrangerade det vid Skoterklubbens anläggning. Vi hade startnummer 1, så vi var först ut på inomhus & behållarsöket för domare Yvonne Fång. Inomhussöket gick bra och hon hittade gömman på 32 sek. "Startar direkt i jobb. Hittar snatt och tydligt". Vid behållarsöket (som var utomhus) var hon mest intresserad av snön, presenningarna runt området, husväggen etc. Men jag fick henne att söka av alla behållarna och tillslut, efter 1,34 min, markerade hon tydligt en låda hon sniffat på tidigare. "Söker av alla behållare. Tydlig i sitt hittande när hon bestämt sig. Bra!". 2*25 poäng och det känndes som en härligt start på morgonen.

Efter ett tag var det dags för utomhus/fordonssök för domare Camilla Fagervall med domaraspirant Erkki Haarala vid sin sida. Utomhussöket gick bra, hon sökte ganska noggrannt och hittade gömman då hon gått genom nästan hela området efter 1,28 min. "Nyfiken i bra tempo. Jobbar tidvis fokuserat och tar anvisningarna väl. Tydligt visande."

Fordonssöket bestod av tre skotrar. Där tyckte jag hon sökte jättebra, nosen var igång hela tiden och hon gick metodiskt framåt. Där blev jag mer osäker för hon "halv" markerade ett par gånger både på skoter nr 1 och nr 2. När hon gått runt även andra skotern började hon bita/klösa så jag chansade på "markerat" och det var fel. Gömman var på skoter nr 3, den markerade hon ännu kraftigare när vi gick förbi. "Börjar söka direkt. Fokuserat i bra tempo. Bra samarbete."

Domarna trodde att hon tyckte hon sökt ungefär så länge som hon brukar och därför markerat - och jag får nog hålla med. Vi behöver träna fler sök utan gömmor, så vi kan belöna själva sökandet. Det får jag ta med till kommande träningar. 

Idag har vi börjat dagen med två skogspromenader. Nu är nästan all snö borta igen.

211031 Axa Mizzie_102829

 

211031 Polly Frida_105045

 

 

Blogghistorik

«januari 2022»
måntisonstorfrelörsön
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Senaste inlägg
Ruth på besök
Julen dansar ut...
Nyår
Nova på besök
Julen
Snart jul
Rallylydnad dag 2
Rallylydnad
2:a advent
Svår tid...

Arkiv
2022
  •    Januari
  • 2021
    2020
    2019