Blogginlägg

Summering av 2020

2021-01-01 21:15

När jag ser tillbaka på 2020 känns det som om det inte blev några tävlingar alls pga corona. Men om jag tittar på avelsdata, så ser jag att lite hann vi med i alla fall i januari-februari samt juni-oktober.

MIZZIE

Lydnad
8 starter i Startklass. 2 uppflyttningsresultat och LD startklass

Nose work
TSM NW1 25 poäng

Rallylydnad
9 starter i Mästarklassen, 2 cert

FRIDA

Agility
3 starter

Lydnad
8 starter i Startklass. 1 uppflyttningsresultat och 5 godkända.

Rallylydnad
9 starter i Mästerklassen, 1 cert.

Nose work
TSM NW2 (premiär) 37 poäng

POLLY

Agility
3 starter

Lydnad
7 starter i Startklassen, 1 uppflyttningsresultat och 4 godkända.

Rallylydnad
9 starter i Mästerklassen, 1 cert.

ZELDA

Lydnad
5 starter i Startklassen, 2 godkända resultat

Nose work
TSM NW1 75 poäng

Rallylydnad
6 starter i Fortsättningsklassen, 2 kvalificerade resultat.

Det blev både vin & vatten. Mizzie fick äntligen en titel i lydnad LD Startklass och därmed kan jag bocka av det på "to do" listan. Frida gjorde premiär i NW2, synd att vi bara fick en chans. Zelda gjorde premiär i lydnad och hon skötte sig faktiskt riktigt bra. Hann bara med en dags agilitytävlingar och den resulterade inte i några pinnar. Men Polly kom "på pappret" i alla tre lopp.

Förutsättningarna inför 2021:

- Polly och Frida har tagit var sitt uppflyttningsresulat i Startklassen i lydnad. Där behövs ytterligare två för att ta den titeln.

- Mizzie och Frida har tagit två cert var i Mästarklassen i rallylydnad. Där behövs ytterligare ett var för att de ska bli rallylydnadschampion.

- Polly saknar två cert i Mästarklassen i rallylydnad för att bli rallylydnadschampion.

- Zelda saknar ett kvalificerat resultat i Fortsättningsklassen för att hon ska få titeln RLDF och få gå vidare till Avancerad klass.

- Förhoppningsvis kommer Nose work tävlingarna igång så även Polly får prova tävla i Nose work samt att Mizzie och Zelda får fler chanser NW1 och Frida i NW2.

- Det ska bli spännande att starta Zelda i Agility. Hon är en fena på slalomen nu och kan hon bara fokusera på mig på banan och inte på att ta de roliga kontakthindren om och om igen, så borde hon kunna ta pinnar i large klassen. Även Frida är snabbare i slalomen nu, fast det var i höstas när vi fortfarande kunde träna ute. Vi får se när vi återupptar den träningen hur mycket de glömt.

- Vad gäller utställning är egentligen det enda målet att försöka ställa Polly och se om hon kan bli svensk champion. Det vore kul att prova ställa Mizzie i veteranklass och se hur hon står i konkurrensen där. 

- Förhoppningsvis får Mizzie fortsätta att vara frisk och kan tävla vidare i det hon tycker är kul, trots att hon blir 11 år till sommaren.

Vad gäller Zelda och Pollys tävlingsår är det svårt att sia i, då jag funderar på att para dom under vår/vinter löpet. Det innebär att de kanske inte får tävla förrän i augusti, så det är osäkert vad de hinner med att uträtta för "underverk".

 

Blogghistorik

«april 2021»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Styngen är borta
Grattis Nitendokullen
DNA-test
Grattis karamellerna!
Sjuklingen kämpar på
Hundvård
Långpromenad
Stadsträning och webinar
Äntligen helg!
Balsam för själen

Arkiv
2021
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari
  • 2020
    2019