Blogginlägg

Juldagen

2020-12-25 21:10

Ytterligare en dag har passerat av ledigheten. Idag tog jag och hundarna en långpromenad på två timmar till Ytterbyn. Delvis efter gågatan och delvis genom skogen. Jag ser på hundarna att de börjar vara lite rastlösa nu. Pandemin har pågått ett tag nu och det var länge sedan vi deltog i någon gemensam träning. Vid förra styrelsemötet beslutade vi att stänga hallen helt fram tills 31/1. Vilket innebär att vi inte kan vara där och träna fast vi är ensamma längre. 

Att träna lydnad eller rallylydnad ute är ingen större hit, då de inte är så förtjusta att sitta/ligga i snön. Blir onödigt tjat om något jag vet att de kan - men inte vill just nu. Så då återstår Nose work! Det har blivit en hel del av den varan på sistone. Ibland ute ibland inne. Samtidigt har jag svårt att hitta motivation när det inte finns något att träna emot. Träna för att aktivera hundarna - javisst det är viktigt, men de letar lika gärna torrkulor i snön ute (vilket vi också roar oss med nästan varje dag).

Jag har varit och stadstränat med Polly på tu man hand några gånger i veckan. Hon behöver få vara själv och inte ta stöd av flocken (samt trigga flocken när hon blir för ivrig). Vi tog en promenad runt samhället i går kväll (julafton) när jag skjutsade hem mamma till lägenheten. Det var inte någon ute till fots, men det var bra träning ändå. Det är så lugnt att bara gå med en hund, ren lyx. Det finns tid att titta i skyltfönster och fundera på annat. Inga koppel som trasslar och hundar som springer runt mig så jag får kliva över koppel som snurrar in mina ben.

Vi minskar bemanningen på kansliet nu pga coronasmittan i samhället, så vi har bara varit i Kalix 1 gång/vecka var. Vilket innebär att jag fått fyra nya arbetskamrater. Hundarna tycker nog det är konstigt att jag ska sitta i källaren hela tiden så jag försöker att sitta vid köksbordet, när jag pysslar med sånt som inte kräver dator. De får längre lunchpromenader och jag går även en längre sväng på morgonen, så med det tror jag ändå de är nöjda. Vi har tydligen en varg som strykit omkring i Grytnäsområdet och tagit en ren. Så jag blev lite skeptis till att släppa de i skogen just nu. Men förhoppningsvis strövar den vidare (om den inte redan är flera mil härifrån).

Nu ska jag förflytta mig till soffan där resten av familjen påbörjat nya Jönsson ligan filmen...

 

Blogghistorik

«april 2021»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Senaste inlägg
Styngen är borta
Grattis Nitendokullen
DNA-test
Grattis karamellerna!
Sjuklingen kämpar på
Hundvård
Långpromenad
Stadsträning och webinar
Äntligen helg!
Balsam för själen

Arkiv
2021
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari
  • 2020
    2019