Blogginlägg

Träningskväll

2020-11-03 22:23

I kväll var det Nose Work träning på klubben. Äldsta och yngsta fick komma med dvs Mizzie & Zelda. Camilla hade ställt i ordning fyra olika sökområden: kartonger, plåthinkar, ett virrvarr av stolar och ett "hop-i-kok" område av diverse prylar. Zelda fick börja och hon är riktigt vass nu, fokuserad, målmedveten och påvisar gömmorna fint. Mizzie är också riktigt duktig även om hon inte fastnade så fokuserat i doftmolnet som Zelda. 

Kalix Kennelklubb skall arrangera sin första Nose Work tävling 28-29/11 (om inte coronan sätter stopp för den också). Så när vi lika var samlade passade vi på att lotta NW1 klassen. Det är första gången det är "skarpt läge" för oss alla, så det är en del nytt att sätta sig in i. Uppenbarligen även för de tävlande som medvetet/omedvetet fyllt i anmälan fel så den blev ogiltig och vi fick makulera den innan lottningen - surt!

SNWK (Svenska Nose Work Klubben) har bestämt att lottningen grundas på fyra kriterier:
1) Medlemmar i närområdet (närområde = regionen eller max 2 tim resväg)
2) Närområdet
3) Medlemmar utanför närområdet
4) Övriga utanför närområdet

Eftersom klubben inte har så många som tävlar NW, passade en del utifrån på att bli medlemmar och fick på så sätt förtur till platserna. Det var ett lyckat drag, för alla som var medlemmar i närområdet fick en plats av de 25 som fanns till buds.

Sedan hade några kryssat för närområdet men enligt Eniro var resvägen längre än 2 timmar vilket gjorde att anmälan inte var korrekt. De skulle tillhöra kategori 4 men chansade på kategori 2, så tyvärr var de ogiltiga. Det var flera stycken som landade på 1 tim och 54 min, 1 tim och 56 min tom 2 timmar exakt. Snacka om att ha turen på sin sida.

Det var många anmälda, över 60 stycken. Vi får se om det löser sig med att ta in ytterligare en domare eller om vi tvingas tacka nej till 35 stycken. Det kom i alla fall med några lagotto, de blir spännande att se.

Nå, nog om NW. Efter träningen passade jag på att träna lite lydnad/rallylydnad med Mizzie. Hon gick riktigt bra. Dessutom fick vi riktigt svår störningsträning då Erkki lekte med Svea och kastade en boll till henne runt omkring oss.

Även med Zelda körde jag ett pass. Hon var riktigt het, tyvärr börjar hon ljuda i sin iver. Förhoppningsvis får vi tränat bort det så småningom. Hon var riktigt duktig på slalomen och kunde ta det "själv" fast jag var några meter ifrån. Det var jag imponerad över, då vi inte tränat agility sedan i somras.

I veckan har jag åter börjat med att de får jobba för 1/2 sin middag. Inser att de "glömt" högerhandlingen (inte konstigt att det gick uselt på rallylydnadstävlingen). Nu nöter vi på med ingångar och svängar. Även Zelda får träna på samma saker. Hon är förhoppningsvis snart där, då vi bara saknar ett kvalificerat resultat i fortsättningsklassen.  

 

Blogghistorik

«januari 2021»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Jullovsprojekt
Nytt år
Summering av 2020
Juldagen
Julafton
Skogspromenad
Zelda - apportören
Corona-nedstängning-igen
Träningskväll
Rallylydnad

Arkiv
2021
  •    Januari
  • 2020
    2019