Blogginlägg

Rally Luleå

2020-09-22 23:17

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig/hoppats på. I stället för arbete och sedan rallytävling i Luleå blev det magnetröntgen i Piteå och sedan slå dank i Luleå i väntan på rallytävlingen. Vi åkte 8.15 från Kalix med hundar och hela "packningen". Magnetröntgen av maken var klar efter 11-tiden, så då åkte vi till Luleå och åt lunch. 

Lite shopping på Storheden och promenad med hundarna. Sonen kom körandes från Kalix för att hämta maken och jag styrde mot Måttsund vid 16-tiden. Ny promenad och sedan väntan på banvandringen som skulle börja kl 17.30. 

Banan var helt okey. Den hade sina svårigheter, bland annat en lång ingång till startskylten då man passerade 8:ans frestelse. Konskick mot ett hinder. Hopp mot frestelsen mm. Men det var mästarklassen så det var inget fel i det.

Uppvärmningen med Mizzie som hade startnummer 1 gick bra. Hon var fokuserad och arbetsvillig. Misstaget jag gjorde var att jag gav henne korv på uppvärmningen så hon blev för het/taggad. Hon hade svårt att stå still & sitta kvar. Hon backade ifrån vid frontmoment (2 ggr dessutom) så vi tappade 40 poäng på "fel övning". Sedan ytterligare 20 poäng på div mindre missar. Kvar blev 40 poäng och en 15:e plats.

När Frida skulle in med startnummer 15, var det mörkt ute. Ljuset kom från en lyktstolpe och vissa skyltar blev svåra att tyda. Det kom en stor släpvagn då startnummer 14 gick och började lasta av/på gräsklippare. Tävlingen gjorde uppehåll och lät de greja färdigt då det slamrade ganska mycket. Vi knogade och värmde upp vid planen under tiden och det kändes ganska bra trots allt. Fram till 7 skylten gick det ganska bra. Hon kunde såklart inte låta frestelsen vara utan var tvungen att nosa på båda (-10 poäng), men sedan sprack det. Hon låste på det som hände runt omkring, tappade fokus och vårt samarbete var bortblåst. Jag tog en disk, klappade om henne och satte på kopplet. Vi slutförde banan med koppel för att hindra henne att få chansen att kolla läget runt omkring.

Polly hade sista startnummer (20) fortfarande lika mörkt. Polly flöt ut från min sida, vilket gör att jag blir stressad och beteer mig annorlunda. Hon känner av det och tycker jag är konstig - vill ännu mindre gå bredvid mig och cirkeln är sluten. Fram till moment 8 hade vi 3 fel övning genom att hon satte sig och sedan hoppade till och satte sig närmare. Vid 8:e momentet fick hon en doft i nosen och gick en sväng precis utanför banområdet = disk, resten av banan blev bara strul med alla möjliga tokigheter.

Vad tar jag med mig från kvällen?

Positivt:
- Varken Mizzie eller Polly nosade/tog frestelsen.
- Mizzie gjorde ett riktigt snyggt framförbyte.
- Alla låg trots fuktigt/kallt gräs.

Negativt:
- Måste träna i mörker och inte bara i bra förhållanden.
- Frida kan fortfarande inte låta frestelserna vara, vad jag än säger.
- Träna mer stadga, speciellt Polly släpper fort position.
- Vi behöver mer träningstävla. De ska inte veta när det är på "allvar" eller träning.

Surt känns det nu, men det är faktiskt mitt eget fel då vi tränat alldeles för lite rally på sistone...

 

 

Blogghistorik

«oktober 2020»
måntisonstorfrelörsön
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
Nose work
Skogspromenad
Lydnadstävling Kalix
Äta sova träna lydnad
Besök i Piteå
Rally Luleå
Nu är löpen igång
Nose Work helg
Hösten är här
Nosework

Arkiv
2020
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019