Blogginlägg

Rallylydnad igen

2020-07-29 23:53

Ikväll var det dags för mina äldre att tävla i Kalix. Mästarklass x 2, högsta klassen i rallylydnad. Första banan innehåll 4 inkallningsmoment ömsom på vänster & höger sida och från sitt, ligg & stå positioner.

Hade ingen större förhoppning då jag klev in på banan som nummer 1 med Polly, hon har haft svårt att sitta kvar vid inkallning i lydnaden så jag kännde att detta blir en utmaning. Men rackarns hund, hon gick som klockan med tydliga hjälper av mig. Vi hade lite strul med två moment från nybörjarklassen i stället, men lyckades skrapa ihop 90 poäng = Pollys första cert! 

Frida blev lite disträ när hon upptäckte att det var tävling efter 4:e momentet. Vi fick två FELÖ (fel övning) -20p och ett gäng BRIS så vi landade på 66 poäng.

Mizzie var het, jag har bara belönat med matkulor under dryga halvåret för att få ner hennes hets. I veckan har jag åter tagit fram något hon riktigt tycker om Trixi´s tuber med biff lever etc. Resultatet blev "jag vill ha - hit med det!" Inte riktigt koll på vad hon gjorde, så hon trumfade en skylt och fick en FELÖ för att hon stod i stället för satt. Men hon fick i alla fall ihop 78 poäng.

Vid bana nr 2 var Mizzie först ut av mina som nummer 2 i startlistan. Det "kommando" jag använde mest under hela banan var "lugn" och "sakta". Vi lyckades få 92 poäng = Mizzies andra cert! Med bara några NOS & BRIS missar.

Frida gick ut som startnummer 8. Jag hade bestämt mig för att nu är det slutstrulat, hon vet vad hon skall göra - även om det är tävling. Så fort hon tänkte nosa när vi klev över banmarkeringen var jag på henne med ett "ej" och sedan "bra" när hon anslöt. Det upprepades sedan så fort hon tänkte hitta på något annat och det gav resultat. Vi tog oss runt banan med endast 3 poängs avdrag => 97 poäng = Fridas andra cert!

Polly startade som nummer 13. Hon orkade inte hålla fokus lika fint som första rundan, så det blev någon POS (mer än 1/2 meter från föraren) och någon BRIS så vi slutade på 86 poäng. Vilket egentligen är ett jättebra resultat, då hon är ännu lite osäker bland andra hundar sedan hon oprovocerat blev påhoppad av en annan hund.

Därmed är tävlingarna i Kalix över för denna sommar. Domare Elin har gjort 7 roliga banor åt våra tävlande och hon är så välkommen tillbaka när tillfälle ges.

Konstigt nog är inga tävlingar inplanerade i närtid. Har anmält till Nosework i september i Luleå, men vet inte ännu om vi kommer med. Förhoppningsvis får jag göra min aspiranttjänst som Tävlingssekreterare då och därmed bli klar Tävlingssekreterare för Nosework. Mot nya mål...

200729 Cert Kalix

Mizzie, Frida & Polly

 

 

Blogghistorik

«november 2020»
måntisonstorfrelörsön
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Skogspromenad
Zelda - apportören
Corona-nedstängning-igen
Träningskväll
Rallylydnad
Nose work
Skogspromenad
Lydnadstävling Kalix
Äta sova träna lydnad
Besök i Piteå

Arkiv
2020
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2019