Blogginlägg

Rallylydnad

2019-11-16 21:51

Idag har det varit rallylydnad för hela slanten. Åkte till klubben kl 9 och kom hem kl 20. Har hjälp till lite i köket, men annars har jag tävlat hela dagen. 10 starter med mina egna hundar och en bonus start med Stimma.

Efter gårdagens genrep med alla hundar, var förhoppningen inte den största att det skulle bli någon wow-känsla idag. Men dagens första runda med Zelda i nybörjarklassen var helt otrolig. 12 skyltar utan ett misstag med fin fokus och inget ljudande, men vid den 13:e (sista) skylten "sitt framför vänster ingång, framåt" missförstod hon mig och gick "hund runt förare" -10 poäng => surt, surt, surt. Hade chans på min första 100 p runda någonsin, men... Nu blev det 90 poäng och en 4.e plats. Tar dock med mig att hon faktiskt "kan" när hon "vill" och att det går att genomföra en runda utan ljud och att hon klättrar på mig. Det känns skönt att veta!

Sedan var det dags för de äldre, 3 chanser/hund i mästarklassen.

MKL A
Mizzie - disk. Hon var så het/taggad att jag belönade/lugnade henne med kel och smek under banan.
Polly - 76 poäng 9 plats. Även hon var het/taggad men det sura var att JAG gjorde fel moment och slarvade bort 10 poäng.
Frida - 67 poäng 12 plats. Två frestelser fanns med på banan, så jag får nog vara glad att det inte blev mer minus. I övrigt hade hon inga 5/10 p avdrag utan ett antal 1/3 pos/bris/oro etc. Så på det hela taget en bra runda, hon kände av min nervositet och satte sig och kliade sig ett par gånger (hjälpte inte min stress ett dugg...).

MKL B
En riktigt klurig bana med lång springsträcka med "skicka till kon", "framför & bakom byten" mycket att hålla reda på och samtidigt riktigt inspirerande/hjärngympa.
Mizzie - disk (igen) då hon under språng mot utgången passade på att springa rakt fram i stället för en 270, varvid hon hamnade utanför banområdet. Nå, vi hade inte klarat cert-poäng i alla fall då hon hade "skall" avdrag och bris m.m.
Frida - disk. Jag min nöt, gick in med fel hund. Skulle ha varit Polly men fick för mig att det var Fridas tur = disk. Hade kunna haft 80 poäng, med det sabbade jag - surt!
Polly - som fick starta senare lyckades få ihop 71 poäng vilket gav en 7:e plats. Fin runda men hon hade noja på att runda skylten som resulterade i -3 poäng ett antal gånger, samt lite annat strul.
Stimma - jag fick chansen att guida Gunillas Stimma en bana, alltid en intressant uppgift att gå med en annans hund. Hon är väl momentgrundad och jag behövde bara visa vad hon skulle göra. Tyvärr hängde hon på Mizzies variant och skuttade utanför banområdet så det blev en disk även där.

MKL C
Sista chansen efter en lång dag. Ytterligare en riktigt intressant bana. Roligt när båda domarna lyckats bygga banor som nyttjade hela banområdet, många skyltar med intressanta teman.
Mizzie - tog sig faktist runt. 63 poäng och en 18:e plats. Lite ljudande, 2 fel övning men annars ganska bra med.
Frida - hennes bästa runda för dagen 86 poäng och en 7:e plats. Bra fokus och fin följsamhet. Men på "sättande under gång, gå runt" ville hon inte sitta utan stod som en staty -10 poäng. Synd annars hade hon fått sitt första cert.
Polly - 69 poäng 14:e plats. Återigen en stabil insats. Hon är inte riktigt bekväm bland andra hundar efter påhoppet i somras, men det går bätter och bättre. Hon gick över en kon i 8:an och backade inte nog långt i "stå framför, backa" = -23 Egentligen skitfel som jag borde kunnat åtgärda, men det är lätt att vara efterklok.

Så det var min tävlingsdag.
Summering:
Positivt
- Alla starter genomfördes med bra fokus vid startskylten (träningen på starten har gett resultat).
- Högerhandlingen var stabilare för alla tre.
- Zelda ljudade inget
- Zelda klättrade inte på mig i frustration
- Zelda orkade hålla fokus en hel bana
- Polly tog sig rund med poäng i alla banor
- Alla hade jättefina backanden
- Kanske dags att flytta upp Zelda i nästa klass (FKL)

Negativt
- Måste få Polly att sluta runda skyltarna
- Måste jobba med min nervositet så hundarna inte tycker jag är läbbig att följa på plan
- Fortsätta jobba bort Mizzies ljudande
- Fortsätta jobba med att de (Frida) inte skall nosa på freselserna

Nu är det dags att vila kroppen inför morgondagens funktionärspass. Tävlingssekreterare i en klass och döma två klasser.

 

Blogghistorik

«november 2019»
måntisonstorfrelörsön
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
4 dygn
3 dygn
2 dygn
1 dygn
Chokladbollarna
Dygn 62
Bad
Rallylydnad
Bildbevis
Agility

Arkiv
2021
2020
2019
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    September
  •    Augusti
  •    Juli
  •    Juni
  •    Maj
  •    April
  •    Mars