Blogginlägg

BPH & rally

2020-06-30 23:47

200630 BPH Piteå_editedVilken spännande eftermiddag/kväll vi haft. Kl 13 styrde vi bilen mot Grans i Piteå. Jag hade bokat BPH (Beteende- och personlighetsbeskrivning hund) med Zelda kl 15.45 och Polly kl 16.30.

Min tanke var att vi skulle hinna se det för första ekipaget som gick kl 15. Nu sprack den idén pga att jag skulle vara redo när det var min tur och iom corona (!) kunde jag inte gena genom byggnaden och titta på en del av turen.

Nåja, vi gick en långpromenad och den var säkert bättre för mina hundar.

Zelda´s BPH gick ungefär som väntat. Hon gillar att apportera, men är inte särskilt lekfull. Hon accepterar människor och kan "socialisera" med dom när hon har lust, men har inget större behov av det och gillar inte att bli "trängd". Överraskningsgubben, skrammlet och underlaget var inga problem och matintresset var stort. Skottet gav en 4:a (högsta "betyg").

Polly´s BPH var ännu roligare att se/genomföra. Hon fick högsta eller näst högsta "betyg" på trygghet i alla moment - härligt! Ingen ilska eller hotfullt beteende alls. Klarade alla moment utmärkt inkl "främmande "läbbiga" gubben (då hon lade sig ner och tittade). Samt skottet. Det blir kul att jämföra med spindeldiagrammen när resultatet går in på Avelsdata.

Efter BHP skyndade vi vidare till Piteå BK för rallylydnadstävling i Fortsättningsklassen med Zelda. Första banvandringen hade precis börjat när vi kom dit, så det var bara att hänga på.

Första banan känndes inte bra alls. Hon började med att lägga sig vid startskylten, så då rök 10 poäng på en gång. I första (ja, det fanns 2!) frestelsen drog hon för att hälsa på domaren -12 poäng på det momentet. Sedan var det något strul med ytterligare en skylt -10 FELÖ. Hon slutade på 66 poäng och en 11 plats. Poängmässigt var det riktigt bra, trodde vi skulle landa på hälften men hon var så disträ/ofokuserad så känslan var inte bra.

När andra banan börjat kom regnet, först lite sedan mer och mer. När vi värmde upp under start nr 8, Zelda hade nr 9 så började det blixtra och åskan mullrade. Domaren bestämde om paus så länge det pågick åskväder så vi fick återgå till bilen i väntan på bättre tider. Efter ca 15 min var det så dags. Känslan var något bättre, men hon var fortfarande för ofokuserad. De flesta momenten började med Zelda... och det blev inte bra. Hon gick bra genom frestelsen men vid det följande momentet lovade hon tillbaka till frestelsen och tog sig ett sniff. Det tillsammans med 2 fel övningar och lite småstrul resulterade i 63 poäng och en 12:e plats. Inga kvalificerade poäng (min 75p) idag, men det var första gången vi tävlade sedan februari så att förvänta sig toppresultat vore orättvist.

Det är lite frustrerande att tävla med Zelda, vill hon kan det gå hur bra som helst. Har hon annat för sig är hon jättesvår att motivera att jobba med mig. Men vi tar det långsiktigt, till sist skall hon väl också ha mognat/landat och vara redo för samarbete.

Kl 23.45 rattade jag in bilen på gården, så det har varit bomull i hjärnan i dag.

 

Blogghistorik

«oktober 2019»
måntisonstorfrelörsön
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Senaste inlägg
Lydnad i Gällivare
Stugmys igen
Stugmys
Rallylydnad igen
Rallylydnad Kalix
Lydnadstävling Luleå
Rallylydnad
Stugan
Semestern fortsätter
Premiär rallylydnad

Arkiv
2020
2019
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    September
  •    Augusti
  •    Juli
  •    Juni
  •    Maj
  •    April
  •    Mars