Blogginlägg

Grattis alla karameller

2020-04-07 21:33

Idag riktar vi ett STORT GRATTIS till de tre karamellerna Bonnie, Eris & Hugo som fyller 1 år. Tänk så fort tiden gått, ni har redan hunnit bli ett år! Mycket har hunnit hända och ni lär er nya saker hela tiden.

Pratade med Bonnies matte idag och Bonnie var på semester hos sin mormors syster. Inte alltid så lätt att få en 10-årig "tant" att hänga med på bus, men hon kämpade på... Det är så roligt när ni valpköpare hör av er hur det går och skickar bilder. Det är så värdefullt att få vara en del i hundarnas liv.

Klurar på om det kommer att finnas möjlighet att träffa så många som möjligt i sommar, om jag kunde ordna en kennelträff. Vi får hoppas att detta elände med corona är över tills dess.

190414_7672

 

1IMG_7734  1IMG_7698  1IMG_7732


Ännu en vecka passerat...

2020-04-05 22:12

Så var även denna vecka slut, en vecka som åter igen mestadels handlat om corona.

Många långa promenader ömsom till Kalix ömsom till Ytterbyn i stället för "specifik träning". 

I veckan var det rallyns tur att städa på klubben, så jag bokade hallen idag och gjorde ett ryck. När det var avklarat passade jag på att träna med alla mina hundar. Dagens fokus låg på:

- Långa inkallningar, gå ifrån alt spring ifrån
- Vid inkallningarna skulle jag vänta 15-20 sek innan jag sa "namnet-hit"
- Sändande till kon
- Ingångar vid apportering
- Minska tugget på apporten

Det var blandade resultat med alla hundarna. Inkallningarna går bättre och bättre. De är stabilare att sitta kvar. Konen var en överraskning med Frida. Hon rundade den och stannade bredvid konen utan att jag ens ropade stanna! Perfekt mästarklassmoment! Får befästa detta nu och sedan ta tag i lydnads momentet då hon ska runda konen och komma tillbaka. Tugget på apporten är ett aber, hade inte med plastapporten idag så då kunde jag inte använda den först, vilket brukar minska tugget på träapporten.

Passet avslutades med att alla hundar var lösa i hallen och jag tränade stadga genom att kalla in de en och en och mellan varje hund bytte jag plats till ett annat ställe. Första gångerna brukar alltid någon tjuva, men de inser raskt att det inte lönar sig, för de får ingen belöning då de kommer.

IMG_20200404_185441

Frida & Zelda softar efter träningspasset

IMG_20200404_184538

 


Alla i gång

2020-04-04 18:55

Denna vecka har även Mizzie och Frida kommit igång med sina löp. Frida är sist ut (som vanligt) vilket innebär att när hon blir i höglöp är de andra klara. De brukar vara intressant att följa henne under löp-perioden, då hon får en annan hormonbalans och blir mer kavat. Polly som nu är i höglöp vänder rumpan åt de andra så ofta hon kan och Mizzie är inte sen att rida på henne.

IMG_20200404_180446

IMG_20200405_204546

Snääälla husse, får jag smaka...

 


Kurs gång 2

2020-03-30 22:57

I dessa restriktiva tider får man vara glad för det "lilla". Ikväll har vi haft del två i vår hundmöteskurs. Mizzie fick följa med och agera statist, både i samband med Fridas promenader och som möteshund till Mille.

Schäfern Kadja var först möteshund till Frida, det gick bra och hon kunde snabbt avreagera under/efter mötena. För att framkalla lite provokation fick Kadja skälla under vår passage och det tyckte Frida var lite jobbigare, men klarade ändå att hålla fokus på mig och när hon tystnad var det inte alls något hot.

Passet efter med Mille och Mizzie gick också bra. Mille avkodade snabbt att tanten på andra sidan gatan inte var något att hänga upp sig på. Mizzie fick samtidigt ett rallylydnadspass så det blev en win-win situation.

Nästa pass med Frida var även Mizzie med, de strosade runt efter vägkanten och när hunden (en annan schäfer) närmade sig tog jag in Frida vid sidan. Hon var snabbt med på noterna - träning = kan ge korv, så det gick bra även med denna situation. 

Jag är riktigt imponerad av hur bra det har gått hittills. Det är roligt att fast hon ofta har "nerverna utanpå" och reagerar både på det ena och det andra så kodar hon fort av situationen och konstaterar att det var inget farligt att bry sig om. Det var en viktig pusselbit för mig.

Nu ska vi träna vidare till nästa vecka då vi har examen...


Slut med träningar och tävlingar

2020-03-27 19:43

Jag har full förståelse för att myndigheterna tar de beslut som tas och att SKK gör likaså pga corona och smittspridningen. Jag är också rädd om våra äldre, har själv anhöriga som är i riskzonen. Men jag känner ändå (för egen del) en stor frustration och besvikelse över att allt stannar av. Såg så fram emot tävlingarna nästa helg i Piteå, agility på lördag och söndag samt lydnad på söndag. Arrangörerna hade vidtagit stora säkerhetsåtgärder för alla inblandade så det inte skulle bli onödiga risker. Kändes tryggt och säkert. Men efter SKK´s beslut idag är allt inställt. 

Även rallylydnadsträningarna och agilityträningarna blir inställda, då verksamheten är inomhus (även om vi är färre än 10 pers tillsammans).

Lusten att träna överhuvudtaget försvinner... 

Idag tog jag bilen till Kalix, parkerade den vid ICA och gick sedan hem med Polly & Frida. Väl hemma en timme senare bytte jag hundar till Mizzie och Zelda, tog med stavarna och gick tillbaka upp till Kalix. Både de och jag har fått motion, har tränat möten med människorna efter vägen. Fötterna (mina) värker och det känns i de otränade armarna att det var flera år sedan jag gick med "sviktstavarna".

Nåja, vi får väl ägna oss åt sådana aktiviteter fortsättningsvis... åtminstone till krisen är över och livet kan återgå till det normala igen.


 

Blogghistorik

«april 2020»
måntisonstorfrelörsön
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Grattis alla karameller
Ännu en vecka passerat...
Alla i gång
Kurs gång 2
Slut med träningar och tävlingar
Kursdax
Nästa till löp
Lydnadstävling i Piteå
Vårvintern
Rallylydnad (igen)

Arkiv
2020
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari
  • 2019